2013. augusztus 13.

adrenalin - Fruit Mix


Lassan, de biztosan terjed kis hazánkban az új adrenalin energiaital. Eddig nem túl sok helyen láttam, de van, és kapható itthon is.


Megjelenés:
Az adrenalin új Fruit Mix energiaitala sem maradhat le a gyártó által bevezetett új dizájntól. Kifejezetten érdekes, hogy a tavaly megjelent zöld almás és meggy ízesítésű 500ml-s dobozok kapták meg ezt a megjelenési formát. Pontosabban náluk láthattuk elsőkként. Idén pedig az  új 250ml-s kék verzió pedig a függőleges márkanév felírást örökölte. Azt gondoltam, hogy csak az 500ml-s verziók lesznek ennyire "fényesek", de ezek szerint tévedtem. A márkanév háttereként szolgáló fém felület, csak itt látható egyedül. Körbe a doboz világos narancssárgára van festve. A doboz hátulján a szokásos tájékoztató szövegek találhatok. Összesen 3 nyelven: Magyar, Szlovák, Román. Itt a hátsó részen kapott még helyet a jól olvasható 15mg/100ml jelzés, mely az ital koffein tartalmáról tájékoztatja a vásárlót. Tápértéktáblázat nincs rajta, hanem a tájékoztató szövegbe írták bele.

Ízlelés:
Kibontás után kellemes gyümölcs illat fogadott. Elsőre talán mintha egy rostos gyümölcslé illata lenne, de a szénsav távozása hamar kizökkentett az álomból. Bele kóstolva az italba az első érzésem az volt, hogy ez egy gyümölcslé felöntve szódával. A korty első felében még a gyümölcs keverék nagyon jól érezhető. Pont annyira édes amennyire kell.. Ami viszont sajnos megzavarja az embert az az ital közepétől érezhető gyors szénsavtávozás hatása, amitől az ital azt az érzést kölcsönzi, mintha házilag készült szódával öntöttük volna fel. És egyben ez az utóíze is. Tehát a végére valahogy elfogy a gyümölcsös ízvilág. 

10% gyümölcslét tartalmaz, mely sűrítményként a következők: 9,3% almalé, 0,3% mangólé, 0,1% passió gyümölcslé. 

Átlagos tápérték 100ml-ben:

                                      100ml-ben
  • Energia:                 139,7kJ/32,9kcal
  • Szénhidrát:                   7,9g
  • ebből cukor:                  7,8g
  • koffein:                       15mg
Vitaminokat: B3, B6, B12 20%-ban tartalmaz.

Jól behűtve igazán finom, de valahogy sajnálom, hogy nem elég erős a szénsav mennyisége. Bár ennek köszönhetően viszont jó gyorsan el lehet fogyasztani :)

A 15mg/100ml koffein tartalom miatt az ital már nem minősül energiaitalnak!

1 megjegyzés: