2013. augusztus 27.

QI LI


Az italt egy ismerősünktől kaptuk Kínai látogatása alkalmával. Sajnos az írásjeleket nem tudjuk elolvasni, így az ital eredeti céljáról se igazán tudunk semmit. 

Megjelenés:
A doboz a Kínai italok között hagyományos formának számít, itthon viszont ilyet nem készítenek. Maga a doboz oldalfala kemény, míg a teteje és az alja vékony fém lemez. Feltehetőleg a doboz palástját előbb festik, mint ahogy a henger forma elkészül. Erre enged következtetni az is, hogy a henger illesztések nincsenek lefestve. 250ml kiszerelésű, alacsony, tömzsi forma. Inkább egy konzervre hasonít mint sem italra. A doboz elején az ital neve, és a logó látható. a Doboz hátulján a tápérték táblázat, és a tájékoztató szöveg kapott helyet. A tápérték táblázatból csak megközelítőleg tudjuk kiolvasni az értékeket. Mivel a doboz maga elég merev és erős, kézzel nem lehet behorpasztani. Esés vagy nagyobb ütődés kell a horpadáshoz.

Ízlelés:
Ahogy azt sejtettem, az ital nem szénsavas. Korábban már tájékoztattak, hogy a Kínai lakosság nem igazán szereti a szénsavas italokat, így természetesen ez sem az. Bár ha szénsavas lenne, a doboz tetőnek is merevebbnek kellene lennie, mert simán ki tudna domborodni a nyomástól. Illatát tekintve egy szokványos tutti-frutti-ra emlékeztet, melyből kiment már a szénsav. De az italba belekóstolva nem ez az igazság. Valamilyen nővényi szirupos ital. Édes, de nem a hazai értelemben. Elsőre nem tűnik fel, de lassan fogyasztható. Nem érezni igazából, de még is valamiért sűrű, ami talán az ital összetevőiben keresendő. Nagyon hasonlít a nádcukorra. Ez az első ital amit nagyon nehezen tudtam elfogyasztani. 

Átlagos tápérték 100ml-ben:

                                      100ml-ben
  • Energia:                  213kJ/?kcal
Ahogy azt gondolom tudjátok, az ital itthon nem beszerezhető. De még ha kapható is lenne, akkor sem hiszem, hogy nagy kedvenc lenne az emberek között. Nehezen fogyasztható ital

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése