2013. július 31.

BOOST - Orange and Mango


A BOOST energiaitalt megvásárolhatjátok a British Store üzletében.

Megjelenés:
A BOOST energiaital dizájnja nem a legjobb grafika amit eddig láttunk energiaitalok körében. De, semmiképpen nem nevezném rondának sem. Szimplán egyszerű. Két fő szín dominál a dobozon. Alulról felfele haladva a fekete, melyet egy hullám vonal határól. Majd utána az izésítésre következtethető narancsszín. A doboz elején a méretes márkanév foglal helyet, míg a hátulján, lekerekített sarkú téglalap formákban a tájékoztató szövegek kaptak helyet. Sajnálatosan a gyártó itt sem preferálta a jobban értelmezhető, és könnyebben átlátható adattáblázat előnyét. Így az összetétel, és annak mértéke szövegbe van foglalva.  Hogy a teljes megjelenés ne legyen egyhangú, néhány buborékot imitáló díszítő elem is került a dobozra. 3 kör egymás alatt csökkenő méretben. A doboz tetején pedig a már jól ismert ár cédula. Ezt a fajta jelölést használják Angliában.

Ízlelés:
Kibontás után kellemes, nem túl erős, de jól kivehető mangó illat fogadott. Picit gyengébben, és főleg a mangó mögött megbújva azért érezhető a narancs is. Az italba bele kóstolva végig a mangó íz dominált. Ahogy az illatára, úgy az ízére is igaz, hogy a narancs végig picit megbújva, a háttérben érezhető. A kortyot lenyelve viszont valamilyen furcsa utóízt éreztem. Nem tudnám mihez hasonlítani. Mindaddig jó volt az első találkozásunk, míg ezt a furcsa (nem kellemetlen vagy rossz, csak simán egyáltalán nem illik ide), ízt meg nem éreztem. Az addig kellemesen édes és finom italt teljesen felborítsa. 

Átlagos tápérték 100ml-ben:

                                      100ml-ben
  • Energia:                 200kJ/47kcal
  • Szénhidrát:                  10,9g
  • ebből cukor:                 10,6g
  • koffein:                    30mg/100ml
Zsírt, telített zsírsavakat, rostokat és fehérjét kevesebb mint 0,1mg-ban, vitaminokat (B2, B3, B5, B6, B12) pedig több, mint 40%-ban tartalmaz.

Ha attól a kis apróságtól, hogy furcsa utóíz érezhető eltekintünk, szerintem egy elég jó energiaitalt ismerhettünk meg. Különösen tetszik, hogy jobban éreztem a mangót mint a narancs ízt. Ez általában fordítva szokott lenni.

Ajánlom mindenkinek kipróbálni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése