2013. július 28.

Cannabis Energy Drink Light


Köszönjük az energiaitalokat a Cannabis Energy Drinknek.

Megjelenés:
Az original Cannabis energiaitallal szemben a Light egy világosabb zöld színezést kapott. Ahogy a fenti képen is látható, a logó és a márkanév vertikálisan tükrözve lett. Egyszerű de még is látványos. Bár a fenti képen nehezen észre vehető, de a kender levél erezete is meg van festve. A levél erezetét a doboz eredeti fém színe adja vissza. A doboztetőn a nyitó fül a Light esetében maradt az eredeti fém színű. A doboz hátulján a tájékoztató szöveg és az értéktáblázat mellett egy QR kód is helyet kapott. Okos telefonunkkal a kódot beolvasva rögtön a Cannabis weboldalára juthatunk. Egy további érdekesség, hogy bár az energiaital a Light megnevezést kapta, valójában cukormentes. Ezt azért fontos tisztázni, mert több energiaital is használja a "Light - azaz könnyű" kifejezést, de ők a cukor mennyiséget csökkentik az eredeti italhoz képest. A cukormentes energiaitalok esetében gyakrabb a "Sugarfree" kifejezés, melyből ténylegesen hiányzik a cukor, pont úgy mint a Cannabis Light esetében.

Ízlelés:
Kibontás után egy kellemes tutti-frutti illat fogadott, de a háttérben azért meg bújva érezhető a cukormentes illat. Az italba belekóstolva nem is lepődtem meg igazán. Valahogy éreztem, hogy a jellegzetes cukormentes picit kesernyés, enyhén savas ízvilága fog vissza köszöni.  És igazából ezen a része meg is határozza az italt. Hidegen fogyasztva nagyon jó, csak picit a kesernyés íz, és a picit savas utóíz zavaró. De ettől függetlenül gond nélkül elfogyasztottam :)


Átlagos tápérték 250ml-ben:

A doboz hátulján a tápérték táblázat jelentősen eltér a megszokott, általunk is jól ismert formától. Lényegében le írják, hogy a 250ml-ben összesen miből mennyi van. Nem bontják le 100ml-re. Ennek tükrében pedig:

  • Telített zsírsavak          0g
  • Nátrium                    100mg
  • Teljes szénhidrát         3g
  • ebből cukor                 0g
  • fehérje kevesebb mint   1g
Tartalmaz továbbá: B2,B5,B6, B12 vitaminokat és kender mag kivonatot.  Koffein tartalma 32mg/100ml és tartalmaz 400mg taurint is. 

Nem rossz energiaital, csak meg kell szokni. Mivel kis hazánkban nem árulják, így a beszerzése tőlünk nyugatra lehetséges igazán. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése