2013. július 29.

LUX Energy Drink


Az energiaitalt egy hazai gyűjtővel cseréltem. Ez úton is köszönöm Viktor! 

Megjelenés:
A LUX energiaital nem erőltette meg magát a dizájn terén. A doboz eredeti fém színét használva háttérnek, a túlnyomó többségben piros színnel írt felíratok és márkanév díszíti a dobozt. A márkanév és a hozzá tartozó, viszonylag pici, de jól olvasható tulajdonságok mint a: Ginseng, Guarana és Taurin felíratok megtalálhatók a doboz másik oldalán is. Így a több nyelvre írt tájékoztató szöveg, és az összetétel táblázat a doboz két "oldalára" került. A tájékoztató táblázat is inkább írott szöveg, mint sem tényleges táblázat. Véleményem szerint ez egy rossz megoldás. Nehezebben átlátható mint egy tényleges -akár pici- táblázat. Pozitívum,  hogy a doboz tetőn a nyitó fül is piros színezést kapott. Származási helye: Németország

Ízlelés:
Kibontás után a szokványos tutti-frutti illat fogadott. Ez nem is volt másként az italba belekóstolva sem. A korty első felében még kellemes édesnek indul, de hamar át vált picit savanyú ízhatásra. Ez egészen a korty lenyeltéig meg is marad. Ami rosszabb, hogy kellemetlen utóíznek pedig egy savas hatás marad hátra.

Átlagos tápérték 100ml-ben:

  • Energia:                           195kJ/46 kcal
  • Fehérje:                               <0,1g
  • Cukor                                    10,7g
Tartalmaz továbbá: B2,B5,B6, B12 vitaminokat több mint 44%-ban.  Koffein tartalma 32mg/100ml és tartalmaz 400mg taurint is. Színe a szokásos sárga.

Nem nyerte el a tetszésünk. Lehetne jobb is az ital

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése