2013. szeptember 19.

Monster Ultra Blue


A Monster Ultra Blue energiaitalt a British Store üzletében vásároltuk. 

Megjelenés:
A doboz igazán impozáns. Erről nem csak az egyedi színe, hanem a fényes, fémszínű Monster logó is gondoskodik. A logó jobb és bal oldalán egy  díszítés kapott helyet, mely magában foglal némi épületeknél használt díszítő ábrákat, valamint egy helyen mintha jégkristály lenne látható. A dobozt kézbe véve egyből feltűnik, hogy furcsán szemcsés a felülete. Ez valójában nem az egyedi festésnek köszönhető, hanem a festésen található matricának, melynek ilyen a felülete. Érdekessé teszi, de legfőképpen hideg ital esetén a stabilabb fogást segíti elő. A logót és a doboz hátulján található vonalkódot viszont szabadon hagyták. Nem vonták be ezzel a matricával. A doboz hátulján a már jól megszokott tápérték táblázat kapott helyet.

Ízlelés:
Az italról érdemes tudni, hogy a gyártó által rá írt értékek alapján 0 kalóriát tartalmaz, ennek köszönhetően a cukor tartalmas is egyelő a nullával. Ennek ellenére az ital édes. Valószínűleg a Erythritol-nak köszönhető, ami a táblázatba is fel van tüntetve. Véleményem szerint finomabb mint a Monster Absolutely Zero. Az eperhez tudnám a legjobban hasonlítani az ízét. A korty első felében kellemesen édes, picit epres, majd jön egy erősebb nyáltermelődés. A korty utolsó felében igazából már csak egy enyhén édes, utóíz nélküli, nyomokban a  Lo-Carb-ra hasonlító íz marad. Ez a pici Lo-Carb íz is hamar tovább áll. Az egész italnak meg van az a szépsége, hogy édes, még sincs benne se cukor, se kalória, és szerintem még finom is. A színét az italnak még akkor nem is említettem :) 

Átlagos tápérték 100ml-ben:

                                      100ml-ben
  • Energia:                    ?kJ/0kcal
  • Szénhidrát:                  2g
  • ebből cukor:                 0g
  • Erythritol:                    2g
  • Koffein:                       32mg
  • Taurin:                       400mg
De mi is ez az Erythritol: "Az Erithrytol biológiai fermentáció útján előállított  négy szénatomból álló cukoralkohol. Fehér kristályos por és az édesítőképessége kb. 50-70% a cukoréhoz képest. Az előállítása teljesen természetes körülmények között zajlik. Az alapanyagok minősége miatt kijelenthetjük, hogy az Erythritol az első és egyetlen természetes, gyakorlatilag 0 kalóriát adó cukoralkohol.Ebben a formájában a természetben széles körben is előfordul, mint például mézben, sárgadinnyeben, szőlőben, gombákban. Megtalálható a természetes fermentáció útján előállított élelmiszerekben is, így a sajtokban, borban, sörben. Az Erythritol mivel kicsi a molekula szerkezete, ezért 90%-a már a vékonybélben felszívódik, így más cukoralkoholokkal ellentétben sokkal kisebb laxatív hatást fejt ki az emésztőrendszerünkben. Jól beleilleszthető a csökkentett kalória tartalmú étrendbe úgy, hogy mind az egészséges, mind a természetes táplálkozási trendnek megfelel."
(forrás: VitalTrend)

Nekem ízlett így ajánlanám mindenkinek, de sajnos figyelembe kell venni a nem éppen olcsó árát. Ennek függvényében inkább gyűjtők vagy nagyon kíváncsi emberek figyelmébe ajánlanám :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése